Channels Golf Club

A Channels Golf Club a pálya bővítés közben Toro flottáját is bővíti

Anglia festői szépségű részén, Essex megyében, Chelmsford környékén áll a Channels Gold Club, ami 18 lyukasra bővíti a golfpályát, eközben pedig Toro gépeinek számát is növeli. A csodálatos pálya a legjobb minőségű greenekkel büszkélkedhet egész Angliában, a fenntartást irányító Ray Clarke pedig biztos benne, hogy az új Toro gépek nem csak régi pályák fenntartásában lesznek segítségére, hanem – ha elkészülnek – az új pályákat is legalább hasonló színvonalúra tudják majd hozni.

„Ami a Channels Golf Club jövőjét illeti” – vélekedik Clarke – „nagy terveink vannak, és a megvalósításukhoz kifejezetten Toro gépekre van szükségünk. Egy számunkra még szokatlan flottakezelési módszert választottunk, ugyanis eldöntöttük, hogy ezúttal lízingeljük a gépeket.”

„Az elkövetkező években rendkívül sok munkánk lesz a klub körül, és biztosan szeretnénk tudni, hogy a karbantartás és javítás azonnal megkezdődik, amikor szükség lesz rá. Rendkívüli magabiztossággal tölt el minket az a tudat, hogy ha a gépeknél esetlegesen bármilyen meghibásodás adódna, akkor sem történhetne semmi baj. Így teljes erőnkkel az új pályák tervezésére és építésére tudunk koncentrálni, illetve természetesen a már meglévő pályák fenntartására.”

A golfklub a beruházás részeként két, forgókéses Toro Groundsmaster modellt, egy 4000-D-t és egy 3500-D-t, valamint két hengerkéses fűnyírót, egy Reelmaster 5510-D-t és egy Greensmaster 3250-D-t választott, amely kifejezetten alkalmas a teek karbantartására. A gépcsomag része volt még egy Toro SandPro 3040-es professzionális bunker karbantartó gép is. Miután a hat pályafenntartóból álló csapatnak sikerült időt szakítania a gépek kipróbálására és átnézésére, elégedetten konstatálták, hogy gépek „minden tekintetben kifogástalan minőségűek”.

Clarke azonnal kiszemelte a SandPro-t, és miután az egekig magasztalta a speciális hátsó gereblyével és középső csatlakozású gyomtisztító (weeder) egységével, saját kezűleg is kipróbálta, hogy „valóban rendkívüli finomságú” munkát végez-e a bunkerkarbantartó gép.
„Ez egy fantasztikus eszköz! Tökéletes munkát végez, miközben a hátsó gereblye tükörsima felületet hagy maga mögött.” – magyarázta Clarke. „Az igazat megvallva, mindegyik gép lenyűgöző teljesítményt nyújt, és mindent egybevetve a pálya is sokkal jobban mutat így, Toro gépeket használva!”