Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesülete – Konferencia az új Puskás Arénában

Szakmai partnerként az Agrolánc Kft. szervezett professzionális gépbemutatót az új komplexumban.

Az Agrolánc Kft. 2013 óta rendszeresen szervez magas szintű szakmai konferenciákat golf- és sportpályaápolás témakörében. Cégünk még 2006-ban célul tűzte ki, hogy a magyarországi gyepfenntartással foglalkozó szakemberek munkáját segíti és gyakorlati tudásukat neves külföldi szakértők meghívásával is gyarapítja. Sikeres együttműködésünk keretei között a Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesületével már nem csak a saját rendezvényeinken, hanem azon túl is folytatjuk e pártfogolást.

Az Egyesület 2020. február 24-én, a Puskás Arénában megtartott konferenciáján köszönthette Teodor Denchevet és Franck Pillittierit a TORO cég képviseletében, akik Toro innovációról tájékoztatták a hazai, szakmai grémiumot és további támogatásukról biztosították a jelenlévőket a gépbeszerzések terén. A 110 éves TORO amerikai multinacionális vállalat jelentős anyagi forrást fektet meglévő és új gépek fejlesztésére, hogy azok ne csak hatékony eszközökként legyenek részei a sportpályák fenntartásának, hanem a felhasználók kényelmesen és biztonságosan, modern körülmények között végezhessék áldozatos munkájukat. A konferencia részeként gyakorlatban is bemutatásra került több professzionális sportpályaápoló gép, többek között a Toro Reelmaster 3100-D is, amely a centerpályák precíziós nyírásában nélkülözhetetlen. Ez a gép több ország nemzeti arénájának gépparkjában is megtalálható, és itt sem okozott csalódást a szakembereknek. A piacvezető pozíciót betöltő Toro vállalat gyepfenntartó gépei és eszközei profi munkát végeztek a Puskás Arénában is.

Toro Reelmaster 3100 – D – A hengerkéses fűnyírógép

A professzionális sportpályák igényes felületeinek speciális vágására fejlesztette ki a Toro cég a Reelmaster 3100-D hengerkéses fűnyírót. A 21,5 LE-s dízelmotoros gépeknél mind a 3 kerék hajtott, csak a hátsó kormányzott. A hajtás miatti talajterhelés megoszlik a kerekek között, így a gép fordulékonysága kitűnő, a gyep terhelése minimális. A három, külön-külön hidraulikusan hajtott hengerkéses vágóegységgel 183 cm-es és 216 cm-es munkaszélességben egyaránt lehetséges a hatékony fűnyírás. A Reelmaster SW (Sidewinder) típusoknál a vágóegységek a gép oldalától 30-30 cm-re teljes munkaszélességben, jobbra és balra is hidraulikusan kitolhatóak, így növelve a területteljesítményt. A gép karbantartása nagyon könnyű, a vágóegységek kezelése és tisztítása rendkívül egyszerű. A hengerkéses vágóegységek 5, 8 vagy 11 élű késsel rendelhetőek a tökéletes vágási kép elérése érdekében. A Toro Reelmaster 3100-D speciális hengerkéses fűnyíró két sebességfokozattal rendelkezik: egy munkamóddal, megközelítőleg 10 km/h, és egy haladási móddal, megközelítőleg 15 km/h, mely a sportpályára való kijutást gyorsítja meg.

Nézze meg a részleteket a termék honlapján:
www.hengerkesesfunyirogep.hu

Hengerkés-köszörülés – Kérjen ajánlatot!

Vegye igénybe professzionális szervizszolgáltatásunkat és köszörültessen az Agrolánc Kft. szervizével. Alsókés, hengerkés, teljes vágóasztal felújítás!

Ajánlatkérés: https://hengerkesesfunyiro.hu/index.php/hengerkes-koeszoerueles

Professzionális sportpálya fenntartó gépek és munkaeszközök

 

Videó sorozatunkban elismert szakemberek, az Agrolánc Kft. partnerei mesélnek élményeikről és tapasztalataikról. Milyen az Agrolánc Kft. gépeivel dolgozni? Miben segít nekik egy profi, Toro, hengerkéses fűnyíró, vagy miért praktikus az Antonio Carraro traktor? Milyen egy valóban hasznos sportpályaápoló gép? Milyenek a személyes benyomásaik a céggel kapcsolatban?

A videó az alábbi youtube linken érhető el: https://youtu.be/npYQLk8vyTM

 

Ferrari dolgozik a leghűségesebb város sportpályáján is

Sopronban új Gianni Ferrari PlayGreen 280-D professzionális gyűjtős fűnyírógép nyírja a sportpályát

A Sport Club Sopron, mely a helyi verseny- és tömegport területén is aktívan jelenlévő egyesület, rendkívül igényes az általa üzemeltetett létesítmények minőségét tekintve. A közel 500 fiatal sportolóval büszkélkedő szervezet az Ágfalvi úton lévő sporttelep gépparkjának modernizációja során döntött új fűnyírógép beszerzése mellett. A kiválasztás során fontos szempont volt a területteljesítmény, a vágási minőség, és az is, hogy az új gép sokoldalúan felhasználható legyen, hiszen a létesítmények körül rendkívül sok és sokféle az elvégzendő munka. A felmerülő ig ényekre a Gianni Ferrari PlayGreen 280 –D típusú multifunkcionális fűnyírógépet javasoltuk, mely könnyedén el tudja végezni a sportpálya fenntartását és a téli síkosság mentesítés, a lombszívás és a filceltávolítás is megoldható a segítségével.

sopron_sportpálya2

Antonio Carraro Tigre 4400 F és Gianni Ferrari Playgreen 220 D a HÍRÖS SPORT-nál

Kecskeméten az élőfüves pályák karbantartását új, professzionális gépekkel végzik

 

A Kecskemét város tulajdonában álló létesítmények fenntartására és üzemeltetésére létrehozott Hírös Sport Nonprofit Kft. nyolc kiemelt létesítmény gondozásáért felelős. Ezek közül csak az egyik az élőfüves sportpálya, amelynek fenntartása eddig elavult, régi és leamortizálódott gépparkkal történt. A gépek kiválasztását alapos mérlegelés előzte meg, végül a referenciáink, a gépek minősége, megbízhatóságuk és a zsombói telephelyünk közelsége egyértelművé tette a döntést. Az átadáskor uralkodó zord időjárás ellenére a cég munkatársai lelkesen hallgatták végig a baleset- és munkavédelmi oktatást valamint a gépek használatáról szóló oktatást.

Antonio Carraro Tigre 4400 F traktor

 

tigre_traktor_antonio_carraro

A 38 lóerős, professzionális erőgép megbízható, háromhengeres motorral van felszerelve és méretéhez képest kiemelkedő az emelési kapacitása. Szűk helyen is képes megfordulni, így a sportpályaápoláshoz elengedhetetlen feladatokat könnyen képes végrehajtani, gyepkímélő gumiabronccsal felszerelve.  A traktor ergonomikus kezelőszerveinek, a megnövelt gépkezelői térnek, a folyamatos talajtapadásának és alacsony talajnyomásának köszönhetően, minden körülmények között kényelmes és biztonságos munkavégzést tesz lehetővé. A gépkezelő biztonságát szolgálja a Carraro gyár által szabadalmaztatott ACTIO alváz is, amely 15 fokos szögelfordulást biztosít az első és a hátsó híd között – tovább növelve ezzel a gép menetstabilitását.

Gianni Ferrari PlayGreen 220 fűnyírógép

 

fűnyírótraktor

Az olasz Gianni Ferrari cég PlayGreen 220-D típusú, 30 LE-s, dízelüzemű motorral felszerelt, két-kerékhajtású multifunkcionális gépe az élő és műfüves sportpályák fenntartására ideális. A nagy térfogatú tartályának köszönhetően kevés alkalommal kell fordulni, nem terheli a gép feleslegesen a gyepet, maga a fűnyírás egyszerű és az ürítés is könnyedén megoldható a vezetőülésből. A homlokoldali függesztésű asztallal szerelt gépeken a nyírás és a gyűjtés egy időben történik, a kaszálék igen rövid úton jut el a vágóasztaltól a gyűjtőtartályig a gép belsejében elhelyezett nagyteljesítményű acélturbinán keresztül. Az alapgép számos munkaeszközzel egészíthető ki, melyekkel egész évben kihasználható a berendezés.

 

A Hirös Sport szakembereinek munkájához további sok sikert kívánunk!

Gyepszellőztető és pályavonalazó a Bács-Kiskun megyei Helvécia SE –nél

Professzionális gépek egy igényes sportpályáért

Helvécia nagyközség Bács-Kiskun megyében Kecskeméttől körülbelül 10 km távolságra fekszik. A településen két sportegyesület működik, az egyik a Helvécia SE, mely az MB Északi csoport II. osztályában játszik. A sportpályán a gyepszőnyeg minőségének javítását tűzték ki célul, ehhez elsősorban egy professzionális gyeplevegőztető berendezésre volt szükségük. A pályavonalazás szakszerű biztosításához és a megerőltető munkafolyamat egyszerűsítésére pedig egy vonalazó berendezést szerettek volna. A két eszközt először az Agrolánc Kft. sportpálya fenntartással foglalkozó gyakorlati gépbemutatóján látták először a Groupama Arénában. Az eszközök teljesítménye és a szakmai felkészültség, mellyel cégünk rendelkezik rendkívül meggyőző volt.

Ravenna

Az anyagmozgatáshoz elengedhetetlen billenős pótkocsik ismert szereplője az olasz piacon.

AFT

A brit gyártó első sorban professzionális árokművelő berendezéseivel, utánfutóival és homokbetöltő berendezéseivel vált nemzetközileg ismert és elismert céggé.

Caroni

Az Agrolánc Kft. és az olasz Caroni közel 20 éves az együttműködésének köszönhetően nyugodt szívvel ajánljuk a cég sportpályafenntartó termékeit azon érdeklődök számára, akik a körkéses technológia alkalmazását részesítik előnyben.

Gianni Ferrari

A szintén olasz Gianni Farrari vállalat első sorban professzionális gyűjtőtartályos fűnyírók gyártásával és kereskedelmével foglalkozik. A gépek nagy területteljesítményének és a szerteágazó felhasználási lehetőségeinek köszönhetően, egyaránt alkalmasak a műfűvel borított és az élőfüves sportpályák külterületének fenntartására is.

Antonio Carraro

Az Agrolánc Kft. több mint 25 évvel ezelőtt vezette be a hazai piacra az olasz nemzetiségű Antonio Carraro traktorgyár kompakt és multifunkcionális erőgépeit. A modellekre jellemző nagy teherbírásnak és alacsony talajterhelésnek köszönhetően, ezek a traktorok kifejezetten alkalmasak a sportpályákon történő professzionális munkavégzésre.

A Toro megújította szerződését az Amerikai Egyesült Államok hadseregével

A Toro megújította szerződését az Amerikai Egyesült Államok hadseregével

Szerte a világon, mintegy 50 golfpálya fenntartásában fognak kulcsszerepet vállalni a professzionális Toro gépek. A vállalat már 2009-ben is elnyert egy hasonló tendert, így a mostani szerződésnek hála a golfpályák továbbra is a legjobb kezekben lesznek.

„Módfelett megtisztelő, hogy az Amerikai Egyesült Államok fegyveres testülete ismét bennünket választott erre a feladatra, így továbbra is mi szállíthatjuk a zöldterület fenntartó gépeket, támogatva ezzel a katonák és családjaik legmagasabb szintű kikapcsolódását.” – mondta el Darren Redetzke, a Toro vállalat elnökhelyettese.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy olyan létesítmények fenntartásához járulhatunk hozzá ezekkel a professzionális gépekkel, melyek lehetővé teszik, hogy egy igazi közösség élményben legyen részük a családoknak és a hozzátartozóknak.”

Az egész tender kiírója az 1984-ben alapított IMCOM szervezet MWR részlege, amely felelős az ehhez hasonló programok lebonyolításáért és felügyeletéért. Ennek keretén belül a civilek, leszerelt katonák, a családtagjaik, sőt még az aktív szolgálatot teljesítő katonák számára is jóléti szolgáltatásokat biztosítanak szerte a világon. Az MWR részleg felelőssége, hogy kényelmes kikapcsolódási lehetőségeket biztosítson minden, a programban résztvevő személynek – hazájuktól távol is -, többek között Németországban, Japánban és Koreában.

Toro Reelmester 5010-H hibrid hajtású fűnyírógép

A Toro, az iparágban elsőként,  mutatja be az első Fairway nyírót valódi hibrid hajtással

Az egyedülálló Toro Power-Match technológia jelentős üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé, ehhez pedig a teljesítményből sem kell egy szemernyit sem engedni. A Toro vállalat örömmel mutatja be a Reelmaster 5010-H hibrid hajtású professzionális fűnyíróját, amely tovább erősíti a megbízhatóságukról ismert Toro fűnyírók termékvonalát. Az iparág első, teljesen hibrid meghajítású fairway nyírója a Reelmaster 5010-H egyedülálló PowerMatch technológiával van felszerelve mely mindig kifogástalan teljesítményt nyújt. Legyen szó fűlevegőztetésről, mélynyírásról, meredek emelkedők leküzdéséről vagy bármely, kimondottan teljesítményigényes műveletről, a több mint 40 lóerős Reelmaster 5010-H gond nélkül képes megoldani a felmerülő feladatokat.

A jelenlegi, kiélezett piaci körülmények között szükségtelen feláldozni a valódi teljesítményt a hatékonyság rovására vagy a munkaerő költségeinek megtakarításáért. A 3 évnyi, kifejezetten éles helyzetben történő tesztelés eredménye nemcsak azt mutatta meg, hogy a Reelmaster 5010-H a legtöbb golfpályán kiváló és precíz munkát végez, de azt is kitűnően bebizonyította, hogy használata jelentős mennyiségű pénzt és időt takarít meg. Röviden: a Toro Reelmaster 5010-H egy igazi forradalmi újítás! A gép PowerMatch rendszere egy megbízható, 24,8 lóerős, Tier 4-es motorból áll (amely saját generátorral rendelkezik), valamint egy 48 Voltos akkumulátor egységből, melynek köszönhetően folyamatos hajtás és vágás érhető el.

Az új Reelmaster 5010-H átlagosan, mintegy 20%-os üzemanyag megtakarítással üzemeltethető a hagyományos, fairway nyírókkal szemben; ez még tovább is növelhető, amennyiben a gépet „economic” üzemmódban használjuk. „Az alternatív elektromos meghajtás által nyújtott új lehetőségek kiaknázása folyamatos és kiemelten fontos ebben az iparágban, így igazán izgalmas volt ennek folyamatnak az élére állni.” – mondta el Steven Peterson a Toro marketing igazgatója. „ Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az iparág első, teljesen hibrid meghajtású, professzionális fairway nyíróját mi mutattuk be, de ennél is izgalmasabb az, hogy milyen változásokat hoz majd ez az újítás a vásárlóink életébe.” A hagyományos, hidraulikus vágóegységről az elektromos vágóegységre való átállás igen jelentős változásokat hozott. Először is, az elektromos változat precíziós irányítást és gyorsabb késmozgást tett lehetővé, ez pedig lényegesen jobb vágásminőséget és könnyebb kezelhetőséget eredményezett. Másodszor, az állásidő és karbantartási idő is csökkent a hidraulikus alkatrészek eltűnésével, melyeken akár több mint 100, potenciális szivárgó pont is lehetett. Az elektromos technológia elterjedésével ez már mind a múlté.

Mindezek mellett a Toro Reelmaster 5010-H-ba egy tucat kényelmi funkciót is beépítettünk a kezelők számára, melyeket az 5010 tesztelése során fedeztünk fel. Peterson így folytatja: „A kezelők rendkívül hálásak lesznek majd az informatív InfoCenter kijelzőért, amely szinte minden fontosabb funkció működését jelzi – különös tekintettel a hajtásra és a vágásra -, ezeken felül szerviz emlékeztetőket küld és diagnosztikai adatokkal is ellátja a gépkezelőt.”

Az új Toro Reelmester 5010-H már az új Plug ’n’ Mow (Csatlakoztasd, és Vágj!) technológiával is fel van szerelve, ami a 13 cm-es vagy a 18 cm-es, két pontos felfüggesztésű vágófejeket is be tudja fogadni 8 vagy akár 11 késes változatban is. Egyszerűen csak fel kell csatlakoztatni a vágófejet, és a gép pedig elvégzi a szükséges beállításokat; és egy másik, időt megtakarító fejlesztés ékes bizonyítékaként láthatjuk, hogy minden helyzetben kiváló minőségű lesz a végeredmény.
2015. márciusától a Toro Reelmaster 5010-H fűnyíró már előrendelhető az Agrolánc Kft.-nél.

Long Ashton Golf Club

A Long Ashton Golf Club

Toro ProCore levegőztetővel szünteti meg a greenek túlzott elázottságát

Az angliai Bristol melletti Long Ashton Golf klubnak jelentős veszteségeket okozott már a green-ek nem megfelelő, túlzottan nedves állapota. A helyzet olyan szinten vált kritikussá, hogy néha napokra fel kellett függeszteni a játékot.

A klub vezetője, James Braithwaite a helyzet elemzésekor arra a következtetésre jutott, hogy a játékosok (és a klub) egészen 2007-től, évente mintegy 35 napnyi játékidőt vesztettek el a problémás greeen-ek miatt. A helyzet konszolidálására egy ambiciózus tervet dolgozott ki, mely szerint 14 teljes green-t alakít át mindössze 5 hét leforgása alatt. Braithwaite elmondása alapján az egész eljárás során a mélylazítás és levegőztetés a legkényesebb feladat, melyet mindenképpen meg kell oldani, a játékosok által elvárt minőség szempontjából ez egyszerűen kulcs fontosságú.

A valóban nem mindennapi terv hallatán a Toro helyi képviselője beleegyezett abba, hogy a klub gyakorlatban is kipróbálhassa a Toro ProCore 648–as gyepszellőztető berendezést, amely jelenleg az egyik leghatékonyabb gyalogkíséretes lyuggató az egész piacon.

„Először is a Toro megengedte, hogy a ProCore 648-assal dolgozzunk és a gép tényleg az elvárásainkon felül teljesített.” – mondta Braithwaite. Az elképesztő teljesítménnyel szembesülve végül egy saját berendezést is vásároltak, amit azóta is rendszeresen és nagy örömmel használnak.

„Tényleg hatalmas segítség a levegőztetésben ez a gép, a hevesebb zivatarok nagyobb víztömege gyakorlatilag akadálymentesen jut el a pálya vízelvezető rétegeibe, így egy-egy ilyen esőzés után hamar játszhatóvá tudjuk tenni a pályát.” – részletezi tovább a klub vezetője.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a környéken a legjobb pályák között vagyunk, de az, hogy ilyen sok napot elvesztegetünk a hasznos játékidőből a nedves green-ek miatt, kezdett igazi problémává válni. Egyszerűen nem engedhettük meg magunknak, hogy míg mások gond nélkül nyitva tudnak tartani, addig nekünk be kelljen zárni, ezért mindenképpen csinálnunk kellett valamit, a helyzet megoldása érdekében.” – magyarázza a helyzetet Braithwaite.

Az eltelt idő alatt a heves esőzések igencsak próbára tették Braithwaite átalakítási terveit és a Toro ProCore 648-at is. Braithwaite szerint az eredmény kiváló, a green-ek állapota kifogástalan és már minden nap készen állnak a játékosok fogadására.

Hunstanton golfpálya

Új Toro permetezőt használ a Hunstanton golfpálya is

Az Egyesült Királyságban működő Nemzeti Permetező Tesztelő Szövetség vizsgálati adatai alapján a Hunstanton GolfClub lecserélte meglévő régi permetezőjét egy új, modern Toro Multi Pro 5800-as modellre.

A Nemzeti Permetező Tesztelő Szövetség által végzett ellenőrzés ebben az évben lett kötelező a szórófejes permetezőknél, miután bevezetésre került az EU-s Fenntarthatóságot Előirányzó Direktíva. Ez a direktíva hivatott gondoskodni a rovarölők és egyéb vegyi anyagok biztonságos használatáról és szerte az Európai Unióban tovább fokozza az eddigi szigorú szabályozással elért biztonságot.

Peter Read a Hunstanton golfpálya fenntartásával foglalkozó szakember elmondta: Az új permetező vásárlása elkerülhetetlen volt a szigorú törvényi változás miatt. „Az előző permetezőnk már nagyon öreg volt, az új törvényi szabályozás életbe lépése után már nem felelt meg az előírásoknak.”
Aztán Read a folytatásban elárulta, hogy miért döntött a Toro terméke mellett: „Kollégáim javasolták, hogy a Toro a legjobb, amit erre a feladatra vásárolhatok. Most, hogy volt lehetőségem kipróbálni, azt kell mondjam jobb, mint amire számítottam. Egyszerű használni és rendkívül üzembiztos.

A Toro Multi Por 5800 permetező felülmúlhatatlan pontosságra és precíz munkavégzésre lett tervezve, ötvözi a felhasználói igényeket és a legújabb technológiákat. Így egy olyan modern kialakítású gép lett az eredmény, mely sok hatékony és kényelmes funkciót tartalmaz a felhasználók nagy örömére.

Hasonlóan fontos volt Read döntésében a biztos szerviz és alkatrészellátás, melyet a Toro biztosít a termékei mellé. „Danny Lakenek (a Turfcare Technologies cég munkatársa) kulcsszerepe volt abban, hogy végül a Toro mellett döntöttem.” „Nagyszerű tanácsokkal látott el és azonnal segítséget tudott nyújtani bármilyen kérdésben.”

Read elmondta, hogy a golfpálya újraalakítási tervének megfelelően szükségük volt egy professzionális greenhengerre. Ezért az új permetező mellé a golfpálya egy új GreensPro 1240-es greenhengert is vásárolt. Az eszköz kivételesen egyenletessé és gyorssá teszi a pályát, és a kezelése is kényelmes.

Írország és Anglia TOP 100 golfpályájának egyike, mely sorozatos bajnokságoknak is otthont ad folyamos fejlődésen megy keresztül, új bunkereket terveznek, mind a négy par5-ös pályán folyamatban van a 8. és a 10. lyuk átalakítása is. Az aktuális átalakítási terv 2016 telén fejeződik be és a 1.-18. lyuk újratervezését foglalja magában.

Végül Read ezzel fejezi be: „Az átalakítási munkálatok befejezése után tervezzük új gépek beszerzését is, ezzel kívánunk gondoskodni arról, hogy a most elvégzett fejlesztések megfelelően legyenek karbantartva.”

Hever Castle Golf Club

A Hever Castle Golf Club számára is  beváltak az új Toro eszközök

A Kent megyei Hever Castle Golf Club az előkelő Hever Kastély birtokához tartozik már 1992 óta, mely érdekes, történelmi események tanúja is volt. A fenséges légkör, ami az egész térséget körbelengi, VIII. Henrik idejéből származik, amikor itt udvarolt a fiatal Boleyn Annának. 1920-ban épült meg az első, kilenc lyukas golfpálya a kastély köré, a gazdag amerikai tulajdonos, William Waldorf Astor személyes szórakoztatására; és ez az a pálya, ahol ma a 27 lyukas bajnoki pálya is helyet kapott. Eddig is kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a kastély fő profiljában megőrizzék a profi golfot és ez a szándékuk a jövőre vonatkozóan is változatlan. A lankadatlan kitartást igénylő munka most Jon Wittenbergre, a klub menedzserére és David Wood pálya menedzserre hárul. A két úriember együttműködése révén az elmúlt 9 évben a pálya külön gondot fordít a kiszolgáló létesítmények fejlesztésére és nem utolsó sorban a megfelelő karbantartógépek és eszközök beszerzésére is. A klub nemrég professzionális Toro eszközöket vásárolt, melyekkel Wood rendkívül elégedett és véleménye szerint „A Toro-nak vannak a legjobb gépei a piacon”. Wood teljesen elképedt, amikor felajánlották számára azt a lehetőséget, hogy vásárlás előtt próbálja ki a választott gépeket. „Nagyon fontos volt számunkra, hogy megismerjük azon termékek jellemzőit, melyeket a Toro tud számunkra biztosítani, valamint az is, hogy bármely, felmerülő kérdésünkre azonnal válaszoltak, még a döntés meghozatalát megelőzően.” A négy Greensmaster TriFlex Hybrid 3420 és két Reelmaster 3100-D professzionális fűnyíró munkába állításával Wood úgy találta, hogy a gyep nyírására fordított idő jelentősen csökkent. A hibrid kialakítású gépeket precíziós nyírásra használják, például a green-ek nap nyírását csak ezekkel a gépekkel végzik, így mindig 3 mm-es a gyep magassága. A nem teljesen sík zöldterületek precíziós nyírására a Flex kialakítású gépek tökéletes választásnak bizonyultak, hiszen követni tudják a talaj egyenetlenségeit, ezáltal biztosított a kiváló vágásminőség és a tökéletes végeredmény. A Reelmaster 3100-D bármilyen, igényesebb zöldterületen kiválóan használható, így a fenntartók számára a tee-k és az azokat környező területek gyepének megfelelő méretűre vágására és karbantartására használják. A gép az emelkedőkkel tűzdelt területeken, sőt, még esős időben is kifogástalan munkát végez. Az öt, nyolc vagy tizenegy késes fűnyíró vágófejein állítható a kések forgási sebessége, így bármely területen bevethető. „A Toro gépek messze jobb minőségű munkát végeznek, mint azok, amelyek előzőleg használtunk. Lényegesen egyszerűbb őket karbantartani és használni is, ami az egész fenntartási műveletet megkönnyíti, és ezzel időt és pénzt takarítunk meg.” Mióta Toro gépeket és eszközöket használnak, a játékosok és a klubtagok is rendszeresen dicsérik a pálya minőségét és a kastélyhoz tartozó birtok gyepét is. Wittenberg látva az eredményeket azt vette a fejébe, hogy a legjobb golfpályák egyikévé teszi a Hever Castle Golf Clubot egész Angliában, ehhez pedig már csak pár apróság hiányzik.