Hunstanton golfpálya

Új Toro permetezőt használ a Hunstanton golfpálya is

Az Egyesült Királyságban működő Nemzeti Permetező Tesztelő Szövetség vizsgálati adatai alapján a Hunstanton GolfClub lecserélte meglévő régi permetezőjét egy új, modern Toro Multi Pro 5800-as modellre.

A Nemzeti Permetező Tesztelő Szövetség által végzett ellenőrzés ebben az évben lett kötelező a szórófejes permetezőknél, miután bevezetésre került az EU-s Fenntarthatóságot Előirányzó Direktíva. Ez a direktíva hivatott gondoskodni a rovarölők és egyéb vegyi anyagok biztonságos használatáról és szerte az Európai Unióban tovább fokozza az eddigi szigorú szabályozással elért biztonságot.

Peter Read a Hunstanton golfpálya fenntartásával foglalkozó szakember elmondta: Az új permetező vásárlása elkerülhetetlen volt a szigorú törvényi változás miatt. „Az előző permetezőnk már nagyon öreg volt, az új törvényi szabályozás életbe lépése után már nem felelt meg az előírásoknak.”
Aztán Read a folytatásban elárulta, hogy miért döntött a Toro terméke mellett: „Kollégáim javasolták, hogy a Toro a legjobb, amit erre a feladatra vásárolhatok. Most, hogy volt lehetőségem kipróbálni, azt kell mondjam jobb, mint amire számítottam. Egyszerű használni és rendkívül üzembiztos.

A Toro Multi Por 5800 permetező felülmúlhatatlan pontosságra és precíz munkavégzésre lett tervezve, ötvözi a felhasználói igényeket és a legújabb technológiákat. Így egy olyan modern kialakítású gép lett az eredmény, mely sok hatékony és kényelmes funkciót tartalmaz a felhasználók nagy örömére.

Hasonlóan fontos volt Read döntésében a biztos szerviz és alkatrészellátás, melyet a Toro biztosít a termékei mellé. „Danny Lakenek (a Turfcare Technologies cég munkatársa) kulcsszerepe volt abban, hogy végül a Toro mellett döntöttem.” „Nagyszerű tanácsokkal látott el és azonnal segítséget tudott nyújtani bármilyen kérdésben.”

Read elmondta, hogy a golfpálya újraalakítási tervének megfelelően szükségük volt egy professzionális greenhengerre. Ezért az új permetező mellé a golfpálya egy új GreensPro 1240-es greenhengert is vásárolt. Az eszköz kivételesen egyenletessé és gyorssá teszi a pályát, és a kezelése is kényelmes.

Írország és Anglia TOP 100 golfpályájának egyike, mely sorozatos bajnokságoknak is otthont ad folyamos fejlődésen megy keresztül, új bunkereket terveznek, mind a négy par5-ös pályán folyamatban van a 8. és a 10. lyuk átalakítása is. Az aktuális átalakítási terv 2016 telén fejeződik be és a 1.-18. lyuk újratervezését foglalja magában.

Végül Read ezzel fejezi be: „Az átalakítási munkálatok befejezése után tervezzük új gépek beszerzését is, ezzel kívánunk gondoskodni arról, hogy a most elvégzett fejlesztések megfelelően legyenek karbantartva.”