Long Ashton Golf Club

A Long Ashton Golf Club

Toro ProCore levegőztetővel szünteti meg a greenek túlzott elázottságát

Az angliai Bristol melletti Long Ashton Golf klubnak jelentős veszteségeket okozott már a green-ek nem megfelelő, túlzottan nedves állapota. A helyzet olyan szinten vált kritikussá, hogy néha napokra fel kellett függeszteni a játékot.

A klub vezetője, James Braithwaite a helyzet elemzésekor arra a következtetésre jutott, hogy a játékosok (és a klub) egészen 2007-től, évente mintegy 35 napnyi játékidőt vesztettek el a problémás greeen-ek miatt. A helyzet konszolidálására egy ambiciózus tervet dolgozott ki, mely szerint 14 teljes green-t alakít át mindössze 5 hét leforgása alatt. Braithwaite elmondása alapján az egész eljárás során a mélylazítás és levegőztetés a legkényesebb feladat, melyet mindenképpen meg kell oldani, a játékosok által elvárt minőség szempontjából ez egyszerűen kulcs fontosságú.

A valóban nem mindennapi terv hallatán a Toro helyi képviselője beleegyezett abba, hogy a klub gyakorlatban is kipróbálhassa a Toro ProCore 648–as gyepszellőztető berendezést, amely jelenleg az egyik leghatékonyabb gyalogkíséretes lyuggató az egész piacon.

„Először is a Toro megengedte, hogy a ProCore 648-assal dolgozzunk és a gép tényleg az elvárásainkon felül teljesített.” – mondta Braithwaite. Az elképesztő teljesítménnyel szembesülve végül egy saját berendezést is vásároltak, amit azóta is rendszeresen és nagy örömmel használnak.

„Tényleg hatalmas segítség a levegőztetésben ez a gép, a hevesebb zivatarok nagyobb víztömege gyakorlatilag akadálymentesen jut el a pálya vízelvezető rétegeibe, így egy-egy ilyen esőzés után hamar játszhatóvá tudjuk tenni a pályát.” – részletezi tovább a klub vezetője.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a környéken a legjobb pályák között vagyunk, de az, hogy ilyen sok napot elvesztegetünk a hasznos játékidőből a nedves green-ek miatt, kezdett igazi problémává válni. Egyszerűen nem engedhettük meg magunknak, hogy míg mások gond nélkül nyitva tudnak tartani, addig nekünk be kelljen zárni, ezért mindenképpen csinálnunk kellett valamit, a helyzet megoldása érdekében.” – magyarázza a helyzetet Braithwaite.

Az eltelt idő alatt a heves esőzések igencsak próbára tették Braithwaite átalakítási terveit és a Toro ProCore 648-at is. Braithwaite szerint az eredmény kiváló, a green-ek állapota kifogástalan és már minden nap készen állnak a játékosok fogadására.