Bridport & West Dorset Golf Club

Bridport & West Dorset Golf Club új Toro Groundsmaster 4500-al készül a nyári szezonra

Az idei nyáron kifejezetten nagy forgalomra, mondhatni tömegre számítanak Bridport és West Dorset Golf Clubban, ahol a legújabb Toro Grounsmaster 4500-D forgókéses fűnyíróval bővítették a meglévő, karbantartáshoz használt gépparkot. Így a fenntartással foglakozó csapat egészen biztosan képes lesz ellátni a feladatát, ami néha olyan, mintha egy gyárban dolgoznának, ami csak füvet állít elő. A klub elhatározta, hogy a már kilenc éve meglévő, 4500 üzemórát fél-rught-on dolgozó fűnyíróját lecseréli az új változatra. Chesil Beach egy Lyme Bayre néző sziklás partszakasz Portland közvetlen közelében. Itt fekszik az a 6213 yard-os, mesés kilátású golfpálya, amely népszerű úti cél az év minden szakában. Mivel két üdülő park is található a klub közvetlen szomszédságában, a legtöbb játékos – érthető módon – nyáron érkezik ide.

„Amikor elérkezett a régi Toro Groundsmaster 4500-as lecserélésének ideje, számba vettük a lehetőségeinket és több fűnyírót is megnéztünk.” – mondta a pálya Head Greenkeeperje, Chris Tozer. „A régi 4500-as egész nyáron, mondhatni teljes munkaidőben dolgozott, mert a fél-rought-okat szigorúan 50 mm magasságon tartjuk. Ez a gyakorlatban azt jelent, hogy amikor befejezzük a pálya lenyírását, kezdhetjük elölről.” Miután egy egész sor, más gyártmányú fűnyírót is kipróbáltunk a 4500-as leváltására, csak az új Toro 4500-D jöhetett szóba.” Tozer szavaival élve a többi fűnyíró közül egyik sem végzett olyan kiváló munkát, mint az új 4500-as. Vajon az új fűnyíró jobb, mint a már bizonyított elődje?

„Általában azt várják, hogy az új gép jobban vág, mint a már meglévő modell, de az igazság az, hogy a végeredmény, amit az új modell produkált egyszerűen bámulatos! A fairway közelében nem nyírunk, hogy egyértelműen elkülöníthető csíkokat hozzunk létre, erre a feladatra a Toro Reelmaster 5610-et használjuk, aminek az üzemóra számlálója már 5800-at mutat. A két gép együttműködése egyszerűen csodálatos!”

Természetesen elsősorban a fűnyíró teljesítménye és a vágás minősége a fontos, de Chris Tozer elmondása alapján az új Toro Groundsmaster 4500-D további fejlesztései is hasznosnak bizonyulnak a gyakorlatban, így az elődjéhez képest igazán könnyűvé és még kényelmesebbé vált a berendezés használata. Többek között az irányító szerkezet kijelzője, ami kétség kívül említésre méltó, hiszen ez által még felhasználóbarátabbá vált az új gép.