Toro fűnyírók maximális teljesítményen

Toro fűnyírók maximális teljesítményen a Brett Vale Golf Club-ban is

Az angliai Suffolk megyében, Dedham völgyben fekszik a Brett Vale Golf Club, aminek dolgozói nem túl régen úgy informálták a Toro munkatársait, hogy ezekkel a gépekkel „érezni a különbséget”. A rövid üzenet hátterében az a tény áll, hogy a közelmúltban Toro gépekre cserélték a golfpálya fenntartásra használt eszközeik jelentős részét. Clive Pinnion a Brett Vale Golf Club pálya menedzsere 23 éve vezeti a magántulajdonban lévő golfpályát, ahol már nagyon sok mindent – többek között jelentős eszközcseréket is – megélt már. Az elmúlt nyár óta a greeneket Toro Greensmaster 3420-D hibrid meghajtású fűnyíróval vágják és Pinnion rendkívül elégedett az eredménnyel.

„Ezeknek a gépeknek a vágásminősége sokkal jobb, mint azoké, amikkel eddig dolgoztunk és a végeredmény is magáért beszél. Az elektromos motor a hátulsó részen teljesen ki van egyensúlyozva, és úgy gondolom, hogy ennek a plusz súlynak, valamint az A-alakú felfüggesztésnek köszönhetően jobban fogja magához a füvet, így a végeredmény első osztályú.” A greeneket nyáron 4 milliméterre, télen 5 milliméter magasságúra nyírja, de Pinnion elmondta, hogy a versenyekre elképesztően alacsonyra, 2,5 milliméterre engedi le a gyep magasságát, így egy rendkívül sűrű, szinte tükörsima felületet kap, ezáltal gyorsabb lesz a játék.

Aztán így folytatja: „Lecseréltük a régi Reelmaster 6700-D típusú, hét fejes gang nyírónkat is az újabb modellre, amin már fejlettebb hengerek és kefék vannak. A henger kiemelt fontosságú, mert segítségével tökéletes munkát tudunk végezni. A fairway-eket még mindig 16 mm magasságúra nyírjuk. A játékosok eredetileg azt gondolták, hogy ezt csökkenteni kellene annak érdekében, hogy esztétikusabb legyen a gyep és gyorsabb a labda. Hamar hozzászoktak az új fairway magasságához és most már kertelés nélkül állítják, hogy sokkal élvezetesebb itt a játék, mint más golfpályákon. A fűnyíró teljesítménye ugyanilyen fontos.” – magyarázza Pinnion. „A játékosok nyáron, már egészen korán reggel kijönnek játszani, de én már előttük kényelmesen be tudom fejezni a fairway-ek nyírását.”

A Toro Groundsmaster 4700-D forgókéses fűnyíró még Pinnion elvárásait is felülmúlta – rough–on és a fél-rough-on egyaránt -, mert kivételesen esztétikus munkát képes végezni. A gép irányítása, még a nehezebb elemelkedős területeken is rendkívül egyszerű, valamint a nedves fű nyírása sem okoz neki problémát. „Mondhatni megszállottja vagyok a csíkoknak és mindig ügyelek arra, hogy a green-ek és fairway-ek megfelelő összhangban legyenek a fél-rough területtel és így együtt, egységes mintát tudjanak alkotni.” – magyarázza Pinnion. A Toro Groundsmaster 4700-D vágófejein befejező hengerek vannak, amelyek rendkívül esztétikus felületet hagynak maguk után és kifejezetten jól elosztott vágási magasság beállítással rendelkeznek. „A gép visszahozza a befektetést, mert szinte egész évben nap, mint nap dolgozunk vele.”
„Mióta a Brett Vale pálya 1993-ban megnyitotta kapuit, a hírnevének köszönhetően folyamatos a tagok számának növekedése. Ezért folyamatosan levegőztetjük, igazítjuk és ápoljuk a pályát. Hála a tulajdonos Chris Waters-nek és nagyszabású beruházásának, kiváló munkát tudunk végezni.”

„Sok mindent láttam már az elmúlt évek során és a játékosok elvárásai mindig csak nőnek és nőnek. A Toro-t azért választottuk, mert pontosan illeszkedik a pályafenntartással kapcsolatos elképzeléseinkbe és rendkívül elégedett vagyok az új modelljeivel, melyeket már mi is használunk.”